Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Edgar Wallace: A páncélterem ; Az árnyember

Könyvismertető

A századelő egyik legnépszerűbb krimiírójának (akkoriban inkább detektívregénynek hívták) két regényét tartalmazza a kötet. Mindkét mű zseniálisan agyafúrt rablásokról szól: A páncélterem című írásban a betörés módja okoz gondot a rendőrségnek, hiszen a trezort úgy alakították ki, hogy gyakorlatilag lehetetlen hozzájutni a benne őrzött kincsekhez. Az árnyemberben az elkövető személy a rejtélyes. Ellentétben a modern krimikkel, Wallace nem annyira az akciókkal foglalkozik, inkább detektív főhőse rafinált gondolati műveleteire ügyel. J.G. Reeder elsősorban azzal arat sikert, hogy rekonstruálni tudja a bűnözők (még a zseniális gonosz árnyember) elgondolásait, mintegy az ő fejükkel gondolkozik, és így természetesen megoldja a megoldhatatlannak tűnő talányokat is. Bizonyos naivitásaik, régiességeik ellenére is - kiváló krimik, archaikus voltuk, patinásságuk sok olvasó számára külön vonzerő is lehet.
Írta: Könyvtári Intézet

Edgar Wallace további művei