Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette dfgbibl Szeged 2012. március 23. 09:24
elvesztette ÓMI Városi Könyvtár Ózd 2013. március 22. 15:42
elvesztette Deák Ferenc Közg. és Inf. Szakközépiskola Könyvtára 2015. március 19. 14:42

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jules Verne: Nemo kapitány

Könyvismertető

Verne egyik legérdekfeszítőbb regénye, amely 1869-ben jelent meg először, a mélytengerek varázslatos világát tárja fel páratlan képzelőerővel. A történet Pierre Aronnax természettudós expedíciójának útját követi, melynek célja, hogy felderítse egy titokzatos és veszedelmes tengeri csodalény kilétét. A "szörny" időnként felbukkan a tengermélyből, pusztít, rombol, rettegésben tartva a tengerészeket, a hajók utasait. Kilétére drámai körülmények között hamarosan fény derül. Aronnax hajója ugyanis megütközik vele és elsüllyed, az utasok közül pedig a professzor és inasa a támadó fogságába kerül - azaz egy villanyárammal hajtott tengeralattjáró legénységének rabjai lesznek. A titokzatos Nemo kapitány parancsnoksága alatt hajózó Nautilus több ezer mérföldes útja elevenedik meg a továbbiakban a regény lapjain. Utasaira számos kaland, rengeteg élmény vár: búvárruhában kirándulásokat tesznek a tengerfenéken; látnak víz alá került városokat; izgalmas harcokba keverednek a tengeri élőlényekkel. Nemo kapitány, akinek titkát nem sikerül senkinek felderíteni, végleg hajóján akarja tartani a tiltakozó professzort és társait. A két utas többszöri szökési kísérletével és sikeres megmenekülésük izgalmas epizódjával zárul a regény. Rendkívül gazdag oceanográfiai ismeretterjesztő anyag szövi át az érdekfeszítő kalandokban bővelkedő, izgalmas meséjű művet, amelyből 1955-ben amerikai, 1968-ban angol film készült.
Írta: Könyvtári Intézet

Jules Verne további művei