Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Balogh László: A Jóisten nem szállt le Bükszádon

Könyvismertető

A romániai magyarság háború utáni negyvenöt esztendejét villantja fel a kötet több szerző visszaemlékezése alapján. Megrázó életképek, megrontott sorsok, maga a pokol tárul az olvasó elé a Duna-deltától Máramarosig. A vallomásos kötet egy beteg világ kórképe és korrajza. Hajdani politikai foglyok szólnak a pokoljárásról, a szinte leírhatatlan szenvedésekről, a cellák áldozatairól, a magyarságuk miatt üldözöttekről, a szabadság gondolatáért meghurcoltakról. ; A Maniu-gárda "szabadcsapatainak" szörnyű tettei, a lélekben megnyomorítottak, megfélemlítettek szenvedései, jeltelen sírjai és továbbélő szabadságvágyak éppúgy ott vannak a kötet lapjain, mint a bebörtönzött papok és tanítók életpéldája, és a minden poklot túlélni akarás. Hogyan lehetett ezt elviselni, mi tartotta meg az emberi közösség üldözöttjeit becsületben és tisztességben? - erre kapunk választ a visszaemlékezésekből. Az 1956-os forradalom erdélyi visszhangja is megjelenik a kötet lapjain. Kilenc vallomás a valójában leírhatatlan szenvedésekről, arról, hogy mit jelentett magyarnak lenni Romániában a kommunizmus negyvenöt esztendeje alatt, ez a kötet foglalata. - Mindazoknak ajánlható, akik e táj történelmét, törvényen kívüliségét és a kisebbség sorsát pontosan akarják ismerni.
Írta: Könyvtári Intézet

Balogh László további művei