Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Komló BMÖ Nagy László Gimnáziuma Komló 2012. március 22.
elvesztette Szabó Lilla Budapest 2015. március 6. 14:43
elvesztette Vörösmarty Mihály Könyvtár Székesfehérvár 2015. március 20. 11:24
megtalálta Szentendrei Borbála Székesfehérvár 2015. március 28. 17:52
elvesztette Németh László Városi Könyvtár Hódmezővásárhely 2017. március 24. 09:29

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jules Verne: Kétévi vakáció

Könyvismertető

A jó nevű új-zélandi Chairman Intézet tizenöt, vakációra induló növedékével a fedélzetén elszabadul a kikötőből a Sloughi nevű vitorlás. A hajót az orkán játékszerként sodorja a messzeségbe, s az elemek tombolása közepette a megrongálódott scooner egy lakatlan szigeten ér partot. A gyerekek két évet töltenek a szigeten, elhagyottan küzdenek a létért: vadásznak, barlangot vájnak, állatokat szelídítenek, és megharcolnak a vezérválasztás miatt az angolszász és a francia nemzetiségű fiúk között föllángoló szenvedélyek indulataival. Az önálló életteremtés és a tudatos-hasznos élet robinzonádba oltott fejlődés- és nevelődésregényét a romantika kelléktárából vett események is színezik. ; A kiadó csupán arra utal, hogy a művet "a Franklin-társulat kiadása alapján" jelentette meg, az alapkiadás évszámát és a fordító nevét nem tünteti föl. A kötetben illusztrációk nincsenek, külső, képes borítója sem igazán méltó a Verne-művek szellemiségéhez. Példányszám-kiegészítésre alkalmas kiadás.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Jules Verne további művei