Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jules Verne: Egy kinai viszontagságai Kinában

Könyvismertető

Ez a több szempontból is különös regénye az írónak egy lélektani alapgondolat szellemes "illusztrációja"; azt a tételt bizonyítja Verne, hogy "boldog csak az lehet, aki már szenvedett". ; Az 1880-as években, Kínában játszódó mű főhőse Kin-Fo, a gazdag sanghaji üzletember, aki egy Wang nevű filozófus után kutatva, rest szolgálója, Szun, illetve a biztosítótársaság két blazírt amerikai ügynöke kíséretében keresztül-kasul beutazza a Mennyei Birodalmat. Közben kalózok támadják meg dzsunkájukat, cápával viaskodnak a tengeren, martalócok hurcolják el őket - míg a végére persze minden jóra fordul, és Kin-Fo is megtapasztalja a szenvedést, azaz képessé válik a boldogság átélésére, az élet ajándékainak élvezetére. ; Verne hatalmas mesélőkedvvel ábrázolja hősei kalandjait, legalább ilyen erudícióval írja le Kína vidékeit és nagyobb városait, pontosan ismerteti az étkezési szokásokat és a szertartások rendjét, lefesti a természet szépségeit és a műemlékeket, melyek sorából természetesen a Nagy Fal sem maradhat ki. Technikai érdekességgel most csak eggyel szolgál: Boyton kapitány tengeri mentőruházatát mutatja be; ez kétrétegű, levegővel töltött "szkafander", mely egyrészt a víz felszínén tartja viselőjét, másrészt kihűlni sem engedi, sőt az életmentő fölszereléshez még vízen úszó ételmelegítő berendezés is tartozik, így Kin-Fo és társai a Csendes-óceán hullámai tetején is teázhatnak. A fordulatos cselekményű, Kína tájaira és kultúrájába elkalauzoló regény - valóságos csemege lesz az ifjabb és korosabb Verne-rajongók számára, hiszen csaknem egy évszázada nem jelent meg magyarul.
Írta: Könyvtári Intézet

Jules Verne további művei