Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2012. július 12. 11:15

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jules Verne: A tizenöt éves kapitány

Könyvismertető

Új-Zélandból, az aucklandi kikötőből, Hull kapitány parancsnoksága alatt indul útra a "Vándor", a pompás testű vitorlás. Ezúttal nem óriás cetekre vadászik: háromezer tengeri mérföldet kell megtennie, hogy utasaival megérkezzék San Franciscóba. Utasai között van a hajó tulajdonosának hitvese s kisfia is, viszont a hajó személyzetének tagjai között kétes elemek bukkannak föl, de van közöttük egy talpraesett hajósinas is. Ő lesz a továbbiakban a történet kulcsszereplője, akinek "tizenöt éves kapitányként" kell majd kimentenie a hajót a természeti elemek s az emberi rosszakarat csapdáiból. ; A történet a nagy francia "álmodónak" nem a tudományos-fantasztikus, hanem a kalandos regényei közül való, s az életmű nem fakuló részéhez tartozik. A kiadó csupán arra utal, hogy a művet "a Franklin-társulat kiadása alapján" jelentette meg; az alapkiadás évszámát, a fordító nevét nem tünteti föl. A kötetben illusztrációk nincsenek, külső, képes borítója sem igazán méltó a Verne-művek szellemiségéhez. Példányszám-kiegészítésre alkalmas kiadás.
Írta: Könyvtári Intézet

Jules Verne további művei