Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jules Verne: A névtelen család

Könyvismertető

A Névtelen család történelmi kalandregény. A cselekmény alapját a múlt századbeli kanadai függetlenségi harcok adják. A helyzet itt még bonyolultabb volt, mint az Egyesült Államokban. A gyarmat és az anyaország viszonyát az angol és francia telepesek állandó összeütközései még zavarosabbá tették. A történet főszereplője a "Névtelen Jean" - a franciák vezére - a legveszélyesebb helyzeteket vállalva egész életét a harcnak szenteli. Hívei nem sejtik, hogy azért ilyen önfeláldozó, mert a hazaszereteten kívül apja bűneiért is vezekel, aki egy régebbi összeesküvés árulója lett, számos társát juttatta börtönbe, bitóra, és jó ideig lehetetlenné tette a franciák megmozdulásait. A névtelen mindenütt ott van, ahol segítségre, szervezésre van szükség. Útjainak fáradalmait Thomas Harcher családjában piheni ki, s legjobb segítőtársai is a Harcher fiúk, fogadott testvérei. Az angolok vérdíjat tűznek ki a fejére, és legmegbízhatóbb rendőreiket küldik a nyomába. Az egyik Harcher lány lakodalmán sikerül is bekeríteniük, de egy barátságos indián törzs megmenti. Ez az összecsapás indítja el az országos harcot, melyben a kezdeti francia sikerek után a túlerőben lévő angolok kerekednek felül. Közben fény derül a Névtelen kilétére, aki azután lelkileg összetörve, minden reményét elveszítve bujdosik tovább. Közben a maradék francia csapatok Navy szigetén gyülekeznek. Az üldözők hamarosan utolérik őket, és kíméletlenül leszámolnak velük. ; Verne a történetét romantikus eszközökkel bontja ki. Az apa bűnét hordó fiú bujdosása vezekléssé, néhány ellenzéki földbirtokos szervezkedése óriási összeesküvéssé, pár száz ember fegyveres harca országos méretűvé magasztosul, miközben történelmi tablóképpé szélesedik az írónál oly gyakran előbukkanó francia-angol rivalizálás, ellenérzés. ; Kis epizódjainak realizmusa és a szereplők árnyaltabb jellemzése a Verne-regények irodalmi színvonala fölé emelik. E kötet - nemcsak a Verne-olvasók népes táborának, de általában a történelmi regények kedvelőinek is jó szívvel ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Jules Verne további művei