Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jules Verne: A bégum ötszázmilliója

Könyvismertető

Dr. Sarrasin francia orvos meglepetve értesül, hogy egy indiai nagyúr hatalmas vagyonának örököse. Az örökséget jótékony célra, mintaváros építésére használja fel. Az örökség második fele dr. Schulze német kémiaprofesszoré. Ebből hozza létre Stahlstadt-ot, a világ legnagyobb ágyúépítő telepét. Feltalálja az óriáságyút, valamint a szénsavval töltött fagyasztó-mérgező lövedéket, és találmányát a jólét városa, a közelben lévő France-Ville ellen akarja felhasználni. Kísérletét először Marcel Bruckmann - dr. Sarrasin fiának barátja - élete kockáztatásával meghiúsítja. Később saját lövedéke pusztítja el a hatalomvágyba félig már beleőrült kémiaprofesszort, aki meg van győződve a németek világuralmi elhivatottságáról. Az elpusztult ágyúgyár romjaiból Bruckmann hasznos, békés üzemeket létesít, és együttműködik a mintaváros békés lakóival, végül jótettei jutalmául elnyeri Jeanne-nak, barátja testvérének kezét is. ; Verne egyik legnépszerűbb könyvét 1879-ben, a németek kieli arzenáljában tett látogatásának hatására írta. Benne a német militarizmust ítéli el az általános emberi humánum nevében. A mű Lányi Viktor fordításában olvasható, Fabó Attila László grafikáival illusztrálva.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Jules Verne további művei