Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Lelovich György: Solymász voltam a Hortobágyon

Könyvismertető

A solymászat a vadászat egyik ősi formája, ennek volt kiváló szakembere Lelovich György, aki Homoki-Nagy István filmjeinek is szinte állandó szereplője vagy munkatársa volt. A debreceni Mezőgazdasági Akadémián szerzett diplomát, így kiválóan értett az állatokhoz, de igazi szenvedélye a solymászat volt. Hiába volt elismert solymász, 1945 után osztályidegenként nem tudott elhelyezkedni, így szaktudását természetfilmeknél állatidomítóként kamatoztatta. 1853-ban az Állami Gazdaságok Minisztériuma megbízásából madaraival együtt a Hortobágyra költözött, és irányításával több gazdaságban solymásztelepet létesítettek, azzal a céllal, hogy a halastavakat dézsmáló gémeket az idomított sólymok elűzzék. Az ott töltött éveket írja le a szerző, mert úgy érzi, nemcsak kalandokban, de tanulságokban is bővelkedő éveket töltött a Hortobágyon. Egyedülállónak is számít a műve, hiszen solymászattal foglalkozó szakmunkák régen nem jelentek meg, ezért - az érdeklődő nagyközönségen kívül a szakemberek figyelmébe is ajánlható a kötet, melyet a szerző rajzai és akvarelljei illusztrálnak.
Írta: Könyvtári Intézet

Polcokon

  • valaki a Kedvenc nevű polcára tette márciusban