Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: Rjető Jenő összegyűjtött művei

Könyvismertető

A Rejtő könyvek kiadása ismét reneszánszát éli. A Légió mindhalálig című vaskos kötet kilenc légiós regénye (Az elátkozott part; A három testőr Afrikában; A Láthatatlan légió; Menni vagy meghalni; Az előretolt helyőrség; Bradley Tamás visszaüt; Csontbrigád; A Sárga Garnizon; A Halál fia) más válogatásban, már megjelent (Rejtő Jenő összegyűjtött művei 1. köt.: 9509124; 2. köt.: 9512255; 3. köt: 9515125; 4. köt.: 9601130), s az írások mindegyike önálló műként is olvasható volt. A ponyvairodalom sajátos válfaját képviselő regényekben megtalálható a preakciós cselekményesség, gyarmati egzotikum, idegenlégiós romantika, amely ezt a műfajt valaha éltette, ám egyúttal valami sajátos irodalmiság is: a műfaj önparódiája, valami teljességgel egyéni-egyedi komikum, közmondássá vált, sehol másutt nem található "terminológia", szinte szürrealisztikus fantazmagóriák és - különös módon - valamiféle groteszk báj is. - A meglévő Rejtő könyvek állagát és forgalmát figyelembe véve érdemes, könyvtári beszerzéséről gondoskodni.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei