Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jules Verne: Utazás a Föld körül nyolczvan nap alatt

Könyvismertető

Az egyik legsikerültebb és legnépszerűbb Verne-regény főszereplője Phileas Fogg úr - az előkelő londoni Reform Club tagja - vállalkozik arra, hogy fogadásból 80 nap alatt körülutazza a Földet. Az útvonalat a Morning Chronicle című lap tervei alapján határozzák meg: London-Szuez-Bombay-Calcutta-Hongkong-Jokohama-San Francisco-New York-London. Fogg és inasa, Passepartout 1872. október 2-án indulnak fantasztikus kalandokkal teli világ körüli útjukra. Sajnálatos módon ugyanezekben a napokban lopnak el a londoni Bank of Englandból 55 ezer fontot. Fix, a Scotland Yard egyik ügybuzgó detektívje Fogg úrban véli fölfedezni a tolvajt, s táviratilag kér elfogató parancsot Londonból Bombaybe. Addig is Phileasék nyomába szegődik. ; A nagyvonalúan, mégis találóan jellemzett figurákkal, mozgalmas cselekménnyel teli regény, amelyet számos nyelvre lefordítottak, többször megfilmesítettek - az ifjúság körében mindig nagy sikerre számíthat.
Írta: Könyvtári Intézet

Jules Verne további művei