Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Alexandra Ripley: Isteni szerelem

Könyvismertető

A történelmi és családregény, a Biblia egyik főszereplőjének, Arimátiai Józsefnek regényes életét meséli el. A jómódú, szadduceus zsidó családból származó férfit már egészen fiatal korában rabul ejtette a tenger, a hajózás és a kereskedelem. Felnőve gyermekkori szerelemét, Sárát vette feleségül, kihez élete végéig igaz hűséggel és szerelemmel ragaszkodott. Házasságuk azonban sokáig gyermektelen maradt, és ezért - a zsidó törvények értelmében - Józsefnek új asszonyt kellett választania. Debohra, a szép, fiatal lány ekkor megszüli kettejük gyermekét, Áront, majd József visszatér Sárához. Közben kalandos utakat jár be a tengeren, majd a birodalom uralkodói köreibe is bejáratos lesz: Heródes és tanácsadóinak barátságát mondhatja magáénak, ám Jézus színrelépésével veszélyes, kettős játszmába kezd. Színpompás, olykor drámai képekben látszik megelevenedni időszámításunk és a kereszténység kezdete, majd Jézus keresztrefeszítése. József a megváltó holttestét ekkor saját kertjének sziklasírjába temeti el, hálából azért, hogy az idős korában, nyomorék gyermeket szült Sára kislányát a "názáreti" meggyógyította. A bibliai korszakról, annak társadalmáról, szokásairól színpompás, egyben hű képet fest az írónő, aki azt vallja "egy történelmi regényben nem lehet tudni mennyi a történelem és mennyi a fantázia". Az azonban tény, hogy Angliában a Glastonbury apátság területén ma is áll egy fa, melyet a legenda szerint, Arimátiai József ültetett el, amikor a keresztény tanokat hirdetni elment Albion földjére. - A romantikus regény vélhetően a nők körében talál majd olvasókra.
Írta: Könyvtári Intézet

Alexandra Ripley további művei