Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Balogh László: Az európai fejlődés politikai dimenziói

Könyvismertető

Az egyetemi, főiskolai tankönyvnek készült mű az európai integráció kérdéskörével foglalkozik. A szerzőpáros az európai és nemzetközi mozgástér jellemzőit vizsgálja a történeti fejlődés tükrében. "Európa az 1989/90-es kelet-közép-európai rendszerváltások nyomán történetének valóban új korszakába lépett: a kontinens államainak vállalniuk kellett az új politikai dimenziók kiépítését, anélkül, hogy a nyugat-európai integrációt az optimálisnak ítélt szintekhez közeli stádiumba fejlesztették volna." Így egyszerre lehetünk tanúi a nyugat-európai válságjelenségeknek és az újonnan csatlakozni kívánók gazdasági- és társadalmi egyenlőtlenségeinek. ; A két nagyobb fejezetre osztott kötet első része Az egységesülő Európa címmel tárgyalja az Európa-gondolat kialakulását, fejlődését egészen a Maastrichti Szerződés megszületéséig. A folyamatokat a nemzetközi társadalom politikai és gazdasági viszonyaiba ágyazottan tekinti át, történeti visszapillantást is nyújtva. Fokozatosan nyit utat a második fejezethez, melyben A kelet-közép-európai országok politikai-gazdasági viszonyait tárgyalja. Részletesen elemzi a rendszerváltozás közös és eltérő vonásait, a gazdasági modernizáció útjait országonként. Mindkét fejezet végén gazdag, nemzetközi forrásanyagot találunk, mely a további tájékozódást segíti. ; A kötet Függeléke bemutatja az európai intézményrendszereket, melyek az egységesülő Európa piaci, biztonsági, politikai szervezeteit képviselik. - A kötet nem csupán a felsőoktatásban résztvevők számára fontos munka, minden nagyobb gyűjteményben érdemes elhelyezni.
Írta: Könyvtári Intézet

Balogh László további művei