Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2011. március 24.
elvesztette Simon Károly Dániel Dunaújváros 2017. március 20. 10:51
elvesztette Simon Károly Dániel Dunaújváros 2017. március 21. 16:26
megtalálta Ravaszdi Dunaújváros 2017. március 25. 20:45

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Kurt Vonnegut: Bajnokok reggelije

Könyvismertető

A regény cselekménye meglehetősen vézna és nehezen megfogható: "két magányos, sovány, meglehetősen öreg ember találkozása egy gyorsan haldokló bolygón". Az egyik az író állandó alakja, Kilgore Trout, a sci-fi író, a másik egy jómódú polgár, Dwayne Hoover autókereskedő, aki a történet kezdetén épen kezd megőrülni. A Midland City Művészeti Fesztiválon találkoznak, amelyre Eliot Rosewater meghívta Troutot. Hoover a fesztivál megnyitására érkezik el az őrületig. Trout, a koldusszegény és gyakorlatilag ismeretlen író pedig autóstoppal jön New Yorkból - kettejük kétféle Odüsszeiája alkalmat ad Vonnegutnak az amerikai élet teljes nyomorúság-katalógusának felvonultatására, bemutatva a természeti erőforrások elpusztítását, az elviselhetetlen környezetszennyezést, a nevetséges politikai cirkuszokat, a pornográfia és a kábítószerek terjedését, az amerikai élet ürességét, az emberi kapcsolatok elsivárosodását, amely hol öngyilkosságban és perverziókban, hol a teljes konformizmusban nyilvánul meg. Ezt a sivár és keserű képet, amelybe semmiféle reménysugár nem vetül, az író a gyermekkönyvek stílusában és modorában tálalja, mintha réges-rég végbement eseményekről lenne szó: szájbarágósan magyarázza, sőt saját kezű kis rajzocskákon is bemutatja, milyen volt az amerikai zászló, a disznó, amelyből a hamburger készült stb. ; Az egész könyvből árad a válsághangulat, de a tömény keserűség ellenére mégis - lenyűgöző olvasmány.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Kurt Vonnegut további művei