Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest 2010. március 25.
elvesztette Széchenyi István Városi Könyvtár Sopron Sopron március 12. 11:22

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Gerald Durrell: A piknik és egyéb kalamajkák

Könyvismertető

Hömpölygő humor sodorja az olvasót a Durrell-családdal egy dél-angliai piknikre, Esmeralda nevű autójukon. A kiránduláson természetesen minden megtörténik, ami nem kívánatos ilyenkor: zivataros időjárás, táborverés egy döglött ló tetemén és végül az autómatuzsálem defektje, amely a kirándulás központi problémájává emeli a hazatérést - azt, ami "normális" körülmények között csak a lezárása a hasonló vigalmaknak. Ugyanez a "balsors" teszi emlékezetessé a családnak a Cook-társaságnál lekötött háromnapos hajóútját is, amelyet a mama szervez ifjúságuk boldog színtereinek újrafelfedezése céljából. A népes társaság különlegessége és harciassága még a velencei Szent Márk tér holdvilágos nyugalmát is képes a visszájára fordítani - természetesen olyan kalandokkal, amelyek ugyan nem velünk esnek meg, de amelyeket mi is átéltünk olykor, csak nem láttuk ilyen kacagtatóan. Pontosan ez az a képessége Durrell írói talentumának, amely elragad bennünket, legyen bár szó Hovelack Ellis kilenckötetes szex-lélektanáról vagy a Michelin-féle útikalauzok jellegzetes minősítési-rendszeréről. Durrell érdekfeszítő történetet kanyarít életünk bármilyen mindennapi aprósága köré, és megmosolyogtatja bosszúságainkat. ; A kötet utolsó elbeszélését olvasva új oldaláról ismerhetjük meg az írót. A bejárat című elbeszélés antikvár könyvkereskedőjének hagyatékaként lejegyzett kézírásos beszámoló az okkult tudományok világába kalauzolja az olvasót, egy olyan történet hátterével, amelyben nemcsak a dolgok titokzatos átértelmezése és egy túlvilági rend uralkodik, de Durrell fantáziájának határokat nem ismerő szárnyalása és stílusának meglepően fordulatos megnyilvánulása is. - A kötet a már megszokott szórakozást ígéri jól szerkesztett írásaival, de kiegészül a rácsodálkozás élményével is; csodáljuk Durrell csalhatatlan formaérzékét csakúgy, mint megújulni képes műfaji kalandozásait.
Írta: Könyvtári Intézet

Gerald Durrell további művei