Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Tamási Áron: Zeng a magosság

Könyvismertető

Tamási Áron válogatott novelláit tartalmazza, a Remekírók diákkönyvtára című sorozatban megjelent kötet. Hősei emberi nagyságot tanúsítanak a tragédiákban, és cselekedeteik révén szinte emberfölöttivé magasztosulnak (Tüzet vegyenek; Lélekindulás; Keserű kenyér). Ám kevésbé komor tónusú novellák is szerepelnek a válogatásban: népmesei szálakkal átszőtt, pajzán történetek (Ördögváltozás Csíkban); a székely falvak és lakóiknak bensőséges életét szeretettel megörökítő rajzok (Mihályka szippants!; A legényfa kivirágzik); humoros, játékos hangú elbeszélések (Rügyek és reménység); messianisztikus, a metafizika vidékére kalandozó írások (Rendes feltámadás; Test és lélek). Tamási amerikai útja során írta meg talán legértékesebb, később sok vitát kavaró elbeszélését, a Siratnivaló székelyt, amelynek romantikamentes stílusa, az egyetemes emberi kérdéseket kutató mondanivalója új utat jelölt ki művészetében. - A kötetet minden középiskolás figyelmébe kell ajánlani.
Írta: Könyvtári Intézet

Tamási Áron további művei