Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Remetekertvárosi Általános Iskola Könyvtára Budapest 2009. március 25. 10:34

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Tamási Áron: Ábel a rengetegben

Könyvismertető

Az Ábel-trilógia (l.: 9402087) első része, az Ábel a rengetegben 1932-ben jelent meg először, és igen hamar népszerű lett, ma is az író legolvasottabb művei közé tartozik. A regény főhőse, Ábel székely legényke, aki egy éven át pásztor a Hargitán. Egyes-egyedül kell megbirkóznia a zord időjárással, saját félelmével és az emberi rosszasággal, de nem hagyja magát: furfanggal, leleménnyel tevékenykedik. Az élet iskoláját járja, s belegondol a szegény emberek sorsába. Robinzonságának nyugodt napjait az emberi gonoszság dúlja fel. A mindenre képes Fuszulán hamis papírok segítségével becsapja, ingyen szállíttatja el az ölbe rakott fákat. Ábel okossága, diplomáciája már-már csodát tészen Fuszulánnal, amikor megérkezik a dúvadszerű Surgyelán, a fatolvaj elfogására a vadonba vezényelt csendőr. Ábel azonban végül is győzedelmeskedik, az egy év leteltével befejezi a pásztorságot, és Bolha kutyával együtt elindul a város felé. Apja kérdésére, hogy miért oda, azt feleli: "Azért, mert megkeressük a testvéremet, Káint, aki okozza nekünk, Ábeleknek a rosszat." A székely népi mesevilágot, gondolkodásmódot idéző nagyszerű regény - minden olvasónak (kamaszoknak is!) ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Tamási Áron további művei