Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: Az úr a pokolban is úr (+ Járőr a Szaharában + A Fekete Kapitány)

Könyvismertető

A megtévesztő borítóval ellentétben a kötet nem egy, hanem három Rejtő-regényt tartalmaz. Az első írás, Az úr a pokolban is úr, valósághitelét mi sem bizonyítja ékesebben, mint az egyik marokkói idegenlégiós helyőrség kantinjában lezajlott nézeteltérés, s az eközben - úri jómodorral - osztott pofonok sokasága. D'Alarcone közlegény így nemcsak hősi tetteiért, de kiemelkedően jó magatartásáért is megkapja a becsületrendet, ennek pedig a szép Yvonne örül csak igazán. A Járőr a Szaharában hasonlóképpen, szikrázó humorral megírt légióstörténet, melynek főszereplője, a költői nevű Puskin, aki a történet végére szintén a magáénak mondhatja a becsületrendet. A Fekete Kapitány című hosszabb elbeszélés, vélhetően kevéssé ismert az olvasók előtt, mert 1938-as első kiadás óta csak egyszer, 1957-ben jelent meg. Főhőse Havlicsek, a lágyszívű kalózkirály. A megtévesztő látszat ellenére, mindvégig azon fáradozik, hogy felhagyjon veszélyes foglalkozásával és kávéházat nyisson San Franciscóban.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei