Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Arany János: Válogatott költeményei

Könyvismertető

A különböző iskolatípusok és -fokozatok magyar irodalom tananyagában előfordulható legismertebb és legfontosabb Arany-versek gyűjteménye a kötet, amely sajnálnivalóan nélkülözi az összeállító-szerkesztő nevének föltüntetését, illetve a tartalomjegyzéket. Pedig a mintegy száz művet fölvonultató válogatás megérdemelte volna mindkettőt, hiszen tartalmazza az életműnek valamennyi fontos vonulatát, motívumát, műfaját (lírai verseket, elbeszélő költeményeket, balladákat stb.), az életképeket éppen úgy, mit a históriai példázatokat, a verses leveleket és nemkülönben a tájverseket. Szerepel az összeállításban a teljes Toldi és részletekkel két folytatása is. A versek keletkezési esztendejét föltüntető, betűrendes címmutatókkal - és nem Tartalommal! - záruló kiadvány - iskolai használatra alkalmas.
Írta: Könyvtári Intézet

Arany János további művei