Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Ady Endre: Válogatott versei

Könyvismertető

A modern magyar líra kezdetét és visszavonhatatlanságát megtestesítő Ady Endre válogatott verseinek kicsiny foglalata a kötet, amolyan zsebbe való, bármikor és bárhol elővehető, az életmű legismertebb darabjait reprezentáló gyűjtemény. Az időrendi szerkezetű kötetke az öntudatos költői-váteszi föllépéstől (Góg és Magóg fia vagyok én kezdetű verstől) a magyarság sorsával keserűen számot vető, fohászos-búcsúzó versekig (Üdvözlet a győzőnek) ad áttekintést az életműről. A kötet mintegy nyolcvan költeménye ugyanakkor ízelítő Ady valamennyi főbb tematikai motívumáról, illetve ezek ciklusaiból: a magyarság versektől a szerelmi lírán át az istenes, a forradalmas, a háborúellenes versekig. Az útbaigazítást, jegyzeteket, sőt a versek datálását is nélkülöző kötetke - általános iskolai tanulók magánhasználatára való.
Írta: Könyvtári Intézet

Ady Endre további művei