Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Cs. Nagy Lajos: Alapfokú helyesírási gyakorlókönyv. 3-8. osztály

Könyvismertető

Az oktatási segédlet - amely nyolc-kilenctől tizennégy éves korig segíti a helyesírás tanulását, illetve tanítását - két fő részre osztható. Az első egység a helyesírási ismeretek általános összefoglalása. A hangjelölés módjától kezdve az összetett szavak elválasztásán át az igeidők egyeztetéséig tekinti át a magyar nyelvtan lényeges szabályait. Tematikája és az alfejezetek egymásra épülése követi A magyar helyesírás szabályai (l.: 9706098) felépítését. A fejezetek mindenkor utalnak a helyesírási szabályzat azonos fejezetcímére, illetve a szabályzat pontjainak számára, hogy ezek segítségével az adott témakörrel kapcsolatban bővebb magyarázatokat, értelmezéseket lehessen kapni. Továbbá minden fejezethez folyamatosan számozott példamondatok kapcsolódnak, hogy az elméleti anyagot a készség szintjén is rögzíteni lehessen. ; A második nagy egység 245, szakszerűen összeállított hosszabb-rövidebb gyakorló szöveget tartalmaz. A szövegek egy-egy nyelvtani szabályt gyakoroltatnak, ám felépítésük rendszere lehetővé teszi - ismétlésként - más, esetleg kapcsolódó szabályok értelmezését, gyakorlati alkalmazását. A szerző minden témakörben szándékosan hibás gyakorlószövegeket is szerkesztett, segítendő az önálló - esetleg szülői segítséggel való - tanulást. A hibás szövegek megoldását az (ön)ellenőrzés megkönnyítésére a Függelék tartalmazza. A gyakorlószövegek - kevés kivétellel - nem irodalmi idézetek. Feszes, logikus felépítésük, a mindennapi élet és a tudományok területéről vett témakörük nem csupán a helyesírást rögzítik és gyakoroltatják, de felhasználhatók más tantárgyak fogalomrendszerének, témaköreinek értelmezésére is. ; A gyakorlókönyv - használata nélkülözhetetlen a magyar nyelvtant oktatók számára, de hasznos segédkönyve lehet az egyéni tanulásnak, az önképzésnek is.
Írta: Könyvtári Intézet

Cs. Nagy Lajos további művei