Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Cs. Nagy Lajos: Nyelvtani elemzési munkafüzet 3-4. osztály

Könyvismertető

Cs. Nagy Lajos munkafüzete az általános iskola 3-4. osztályos tanulói részére készült; szerkezetében megegyező, tartalmában pedig alkalmazkodik a már ismert Nyelvtani elemzési gyakorlókönyv. 3-4. osztály (911244) című kötethez. ; A munkafüzet célja a tudatos nyelvhasználat megalapozásának segítése, így elsősorban olyan feladatokat közöl, amelyek az általános tanmenetben előírtakat variálják. A segédlet először a 3. osztályosok gyakorlófeladatait rendszerezi. Az év eleji ismétlésre szánt feladatok után a szófaj és az alaktan szabályszerűségeinek megfelelően csoportosítja a tudnivalókat. A 4. osztályosok részére összeállított sorozatot olyan elemzési feladatok zárják, amelyek már az ötödik osztályos tanulmányokat alapozzák meg. A feladatok érdekesek, figyelemfelkeltőek a nyelvtani totók, a kikereséses-rendszerező csoportosítások. A szövegelemzések úgy egészítik ki a tanórákon tanultakat, hogy segítségükkel - a különböző képességű gyermekekhez igazodva - alacsonyabb és magasabb szinten is lehetővé váljék a készségfejlesztés. ; A munkafüzet a gyakorlókönyv példaanyagát bővíti, a két segédeszköz együttes használata teszi lehetővé a feladatlapok helyes kitöltését. Használatuk tanári közreműködést feltételez - általános iskolák könyvtáraiban van a helye.
Írta: Könyvtári Intézet

Cs. Nagy Lajos további művei