Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jack London: Farkasvér

Könyvismertető

Jack London hatalmas és igen egyenetlen színvonalú életművének egyik legszerencsésebb korszaka az alaszkai aranyásását követő időszaka volt. A nagy élmény elsősorban állatregényekben és állatnovellákban "csapódott le" az írónál, ám egyik nagy újítása, újdonsága bennük, hogy állatok sorsán keresztül úgy tudja emberi kollóziók, tragédiák hatalmas erejű irodalmi ábrázolását adni, hogy egyúttal állatai nem válnak sápatag szimbólumokká, megmaradnak "hiteles", igazi állatoknak. A Farkasvér "hőse" valódi farkas, név szerint Fehér Agyar, "aki" kipróbálja, illetve "akivel" a sors kipróbáltatja az összes lehetséges életmódot: együtt él farkastestvéreivel kegyetlen-igazságos csordaéletet, lesz belőle űzött, kiközösített "magányos farkas", szolgálni kényszerül egy indián faluban kutyaként, miután indián gazdájától, Szürke Hódtól megszökött, befogják szánhúzó kutyának, megismerkedik a kutyák közt élő farkas "másságának" szenvedéseivel, sikeres, kegyetlen, "embertelen" küzdőkutya lesz belőle, végül olyan helyre, olyan gazdához kerül, aki mellett kihozhatja magából a legszebb, legnemesebb tulajdonságokat, azokat a jellemvonásokat, amelyekben mintegy egyesülnek a farkas és a kutya jellemének pozitívumai. A történet egyfelől izgalmas, kalandregényszerű alkotás, véres küzdelmekkel, szenvedélyekkel, kínokkal és diadalmakkal. Másfelől mélyen filozofikus, "farkasbőrbe bújtatott" antropológiai, nevelődési regény is. Szerzője egyszerre mutatkozik e művében remek kalandregény-írónak és igazi nagy epikusnak. - A könyvet - amely előző kiadásával azonos ISBN számmal jelent meg - széles körben érdemes ajánlani.
Írta: Könyvtári Intézet

Jack London további művei