Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Stephen King: A két Rose

Könyvismertető

Rosie McClendon az iskolai bálon ismerkedik meg Norman Daniels rendőrrel. A fiatal, naív lány feleségül megy a férfihoz, aki már a nászéjszakájukon - nagy fájdalmat okozva - megharapja Rosiet. A rokoni támasz nélkül maradt - szüleit és öccsét autóbalesetben elvesztett - lány egyre szörnyűbb helyzetbe kerül. Norman nap mint nap keményen ütlegeli, majd házasságuk kilencedik évében a gyermeket váró Rosiet úgy megrúgja, hogy az elvetél. A tragédia után az asszonyban valami "elpattan", és ekkor kézitáskájával és Norman hitelkártyájával egy távoli városba menekül. Itt a régiségboltban festményt vásárol, amely egy háttal álló nőt ábrázol. Rosiet ezután a képből sugárzó titokzatos erő tartja fogva, s egy napon rádöbben, hogy a kép megéled, és ő be tud lépni annak világába. A háttal álló nő, akit Rose Maddernak hívnak, megmutatja arcát, és arról biztosítja Rosiet, hogy mindenben segítségére lesz, ha eljön az idő. Közben a régiségkereskedő fia, Bill és Rosie egymásba szeretnek, ám ekkor megjelenik a városkában Norman, aki annak érdekében, hogy felesége nyomára jusson, a gyilkosságoktól sem riad vissza. Amikor rátöri az ajtót a szerelmesekre, azok bemenekülnek a képbe, s ekkor az utánuk rohanó Normannal - ígéretét megtartva - Rose Madder végez.
Írta: Könyvtári Intézet

Stephen King további művei