Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Erdélyi Ilona Szombathely 2009. március 28. 11:13

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Erich Kästner: Emberke meg a kislány

Könyvismertető

Emberke öt centiméter magas. Nappal Mágus Márkus professzor szivarzsebében, éjjel gyufaskatulyában lakik. Szereti az ananásztortát és a svájci alagutakat, egyébként cirkuszi artista, filmsztár, félelem- és gáncs nélküli lovag, amit meggyőzően igazol a kilencéves Milcsivel, azaz Emily Simpsonnal, a szintén ötcentis kislánnyal való ismeretsége. Az első fejezet tömören és szórakoztatóan elmeséli az előző kötet (Az emberke, 9625163) eseményeit. Ezután folytatódnak Emberke kalandjai Mágus Márkus, valamint Marcipán Rózsa trambulinművésznő és menyasszony társaságában. Bejárhatjuk velük a fél világot: Szimath főfelügyelővel Kopasz Ottóék nyomában Dél-Amerikában csavargunk eredménytelenül, de ezért senki sem búsul. Márkussal Bonbodzsában járunk, vajpuha virslit eszünk és rollerozunk, Bileám királlyal Alaszkát, Svájcot és Londont sem hagyjuk ki. Továbbá megismerkedünk John F. Drinkwater úrral, aki (neve ellenére) sem veti meg a whiskyt, Hollywoodból jött, 1,9 m magas és nagyon sürgős dolga van Zegernyei cirkuszdirektorral (aki fehér, szürke, fekete, illetve arany kesztyűjét hangulatának megfelelően váltogatja), és nem utolsósorban Emily Simpsonnal, azaz Milcsivel, kinek bájos személyében Matyi (Emberke) végre hozzáillő, igaz barátra lel. ; A könyv szellemes fordításban, de kissé konzervatív rajzokkal jelenik meg.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Erich Kästner további művei