Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Margit Nielsen: Magyar-dán szótár

Könyvismertető

A néhány évvel ezelőtt elkészült dán-magyar szótár (l.: 9314047) párkötetét, a magyar-dán középszótárat - ugyanazon szerzők munkáját - jelentette meg most a kiadó. E mostani szótár mintegy 70.000 címszót és kifejezést tartalmaz, arányosan tükrözve a közérdeklődésre számot tartó szakterületek szókincsét. A szótárszerkesztők arra törekedtek, hogy lehetőség szerint főként a magyar szavakat gyűjtsék össze, a jövevényszavak közül pedig csak azokat, amelyek a mindennapos szóhasználatban szerepelnek. A szótárba felvett magyar szavak árnyalt jelentéstartalmát helyenként csak körülírással lehet visszaadni, ezért néhányszor ilyen zárójeles magyarázatokkal is találkozhat a használó. Az igék, főnevek, számnevek ragozásának alapvető tudnivalóiról pedig a dán, illetve a magyar nyelvtanba bevezető szabályok és táblázatok tájékoztatják. A Felhasznált irodalom jegyzékével záruló, a magyar-dán kapcsolatokban úttörő jelentőségű munkát - nagy könyvtárak kézikönyvtáraiban és nyelvi gyűjteményekben célszerű elhelyezni, társkötete mellett.
Írta: Könyvtári Intézet

Polcokon

  • valaki a Kedvenc nevű polcára tette tavaly szeptemberben
  • valaki a Kedvenc nevű polcára tette 2015 augusztusában
  • valaki a Kedvenc nevű polcára tette 2010 októberében
  • valaki a Kedvenc nevű polcára tette 2010 októberében