Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette dfgbibl Szeged 2010. március 24. 19:40
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2013. március 21. 10:35
elvesztette Szajkó Gabriella Győr 2018. március 24. 17:04
megtalálta M Budapest 2019. július 8. 23:10

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Szerb Antal: Utas és holdvilág

Könyvismertető

A millenniumi esztendő kiadványa! ; Az Utas és holdvilág az "esszéíró nemzedék" néven számon tartott generációs csoportosulás egyik önvallomás értékű műve. (Szerb Antalon kívül olyan alkotók vonhatók e körbe, mint például Illés Endre, Halász Gábor, Cs. Szabó László, Hevesi András vagy - távolabbról - Rónay György és Sőtér István.) Leginkább közös szellemi vonzalmaik kapcsolták össze az egymástól egyébként jócskán különböző íróegyéniségeket; valamennyien a nyugat-európai kultúra szerelmesei voltak, szenvedélyesen foglalkoztatta őket az antikvitás újraértelmezése, pályájuk elején az akkoriban nagy hatású életfilozófia befolyásolta szemléletüket. Ez a regény mintegy foglalata ifjúkori gondolaviláguknak: az itáliai nászúton játszódó történetben a főhős újraéli nosztalgiái végső tárgyát, a mesés, fantasztikus mediterrán-etruszk világot, és végül - engedve az irracionális messziségek hívásának, a halálvágynak - majdnem öngyilkos lesz, a korábban meglehetősen lekicsinyelt hétköznapi élet szálai azonban visszatartják szándéka végrehajtásától. - Az esszébetétekkel tarkított, intellektuális humorban bővelkedő mű a kultúrhistóriai utalásokat könnyen követni tudó olvasóknak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Szerb Antal további művei