Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Balogh László: Iskola a magyar társadalom történetében

Könyvismertető

Az első magyarországi iskola megalapításának 1000. évfordulója alkalmából a Honfoglalási Emlékbizottság, a Magyar Tudományos Akadémia és az Iskolatörténeti Emlékbizottság Iskola a magyar társadalom történetében címmel 1996-ban tudományos konferenciát tartott. A kötet a konferencia előadásainak anyagát adja közre. Báthory Zoltán Megnyitóját követően Mészáros István, Péter Katalin, Kosáry Domokos, Kelemen Elemér, Mann Miklós és Kardos József neveinek sorrendjében hangzottak el az előadások, melyek a magyar iskolatörténet alakulásáról - a középkortól napjainkig (1996-ig) - átfogó képet adnak, szoros összefüggésben megvilágítva azt a tényt, hogy "az iskola hosszú története során szinte mindig és mindenütt egyben az uralkodó ideológiák és eszmék hatékony manipulációs eszközévé is vált". A tanulmánykötet megjelentetésének ezért elsődlegesen az a célja - mint azt Báthory Zoltán Megnyitó beszéde leszögezi -, hogy "Most, amikor (.) a modern polgári állam demokrácia-eszmerendszeréhez keressük a megfelelő iskolaügyet és iskolát, különösen fontos mérlegelnünk azokat az értékeket és orientációs pontokat, amelyek felé fiatal demokráciánk iskolaügyét irányítanunk kellene". - Minden pedagógus figyelmébe ajánlandó.
Írta: Könyvtári Intézet

Balogh László további művei