Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette adoryane Budapest 2008. május 28. 13:46
elvesztette Anonymus 2008. június 30. 15:55
megtalálta Schein Ida Budapest 2009. április 6. 23:17
megtalálta Anonymus Budapest 2008. június 30. 15:55
elvesztette Széchenyi István Gimnázium könyvtára Pécs Pécs 2009. március 25. 12:37
elvesztette Jucundus 2014. április 10. 16:29
elvesztette Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár Balatongyörök 2017. november 2. 16:33

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.

Gabriella 2009 áprilisában

Szerb Antal: A Pendragon-legenda

Könyvismertető

A millenniumi esztendő kiadványa! ; A tudós Earl of Gwynedd - ősi walesi arisztokrata család sarja - a lét titkának föltárásához megidézi a túlvilági hatalmakat, okkultista módszerekkel életre kelti Asaph Pendragont, a hatodik Earl ősét, aki második földi létében is igazságot tesz. Elűzi a kései unokákra leselkedő sötét árnyakat, legyőzi a technokrata manipulátort, a bűnöző Morvint és cinkosát, az özvegy darkladyt, Eileen St. Claire-t, akik az Earl óriási vagyonát próbálják megszerezni. Megmenti a filosz Bátky János életét, aki Vergiliusunk a titokzatos walesi démonokkal, tündérekkel, megszállott prófétákkal teli világban, az Earl felbecsülhetetlen értékű könyvtárában. ; A cselekmény légies könnyedségét fokozzák az idillek (Bátky és Cynthia romantikus szerelme, Bátky kalandja Eileen Mrs. Roscoe-val). A könnyedség ellensúlyozza azt a tényt, hogy Szerb Antal ebben a művében is hatalmas kultúrhistóriai anyaggal dolgozik: a Rózsakereszt-legenda, Fludd metafizikája szerepel itt együtt fantasztikus csodaszörnyekkel. Az élet titkát kutató miszticista nemesúr, a tudós Bátky, a literary gentleman Osborne, a széplélek Cynthia áll szemben a huszadik század konkrét, apokaliptikus erőivel. A walesi táj legendáiból feléledt szellemek nem hagyják cserben a humanista kultúra híveit: Lehne Kretzsch-csel szövetkezve legyőzik a gépesített mammont. ; Szerb Antal egyedülállóan izgalmas "szellemi kalandregénye" - minden olvasónak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Szerb Antal további művei