Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jack London: A profi (+ A skarlát)

Könyvismertető

A két elbeszélés - így együtt egy kötetben - 1924-ben a Légrády nyomdánál jelent meg először Körmendy Viktor fordításában. Akkor az első novella címe A vadállat volt. Nehezen érthető, hogy a mai kiadó miért változtatott címet és miért nem utal a kötetben sehol a könyv korábbi megjelenésére. ; A profi Pat Glendon ifjú bokszolóról, neveltetéséről és kivált a háta mögött, titokban megkötött tisztességtelen fogadásokról, a könyörtelen pénzhajszáról szól. Pat Glendont a vadonban neveli az apja, aki maga is bokszoló volt hajdan, csak a sikereit orozták el. Sam Stubenert kéri meg fia menedzselésére, aki ezek után sikert sikerre halmoz, sokáig mit sem tudva a háta mögött kötött becstelen ügyletekről. Közben megismerkedik egy fiatal újságírónővel, aki nem tudja és nem akarja titkolni előle a piszkos ügyleteket. Pat Glendon csak az első meccsre vár, hogy minden tisztességtelenségre fényt derítsen. ; A skarlát című elbeszélés 2073-ban játszódik valahol Kaliforniában, az egykori San Francisco környékén. Az elbeszélő nagyapa majdhogynem az egyetlen, aki hírt adhat a 2013-ban kitört, pusztító járványról, mely az emberiséget és környezetét is eltörölte a föld színéről. Elpusztulnak a tudományos eredmények, a nemes és a gonosz eszmék is. A mesélő nagyapó hisz ugyan az élet megmaradásában, jönnek az új generációk is, "de a művelődés lassú lesz, nagyon lassú. Az élet megismétlődik, és csak tűzön és véren juthatunk el az új civilizációhoz. Hogy mi a haszon belőle? Úgy, mint a régi, el fog pusztulni az új is." Keserű, kiábrándult írás A skarlát, de máig érvényes üzenetet hordoz. - Felnőtt olvasók, Jack London rajongói keresni fogják.
Írta: Könyvtári Intézet

Jack London további művei