Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: Akik életet cseréltek (+ Vér és mahagóni)

Könyvismertető

A kötet Rejtő Jenő két kisregényét tartalmazza. Az Akik életet cseréltek (1993-ban, A Fekete Kapitány című kötetben szerepelt; az ÚK nem ismertette) vélhetően kevéssé ismert az olvasók előtt, mert 1937-es első kiadása óta csak 1957-ben jelent meg önálló kötetben. A történet szerint John Lindsay, légiósnevén Brisac John katonaszökevényként lopódzik fel a gyarmati hadsereg személyszállító hajójára. Legnagyobb meglepetésére itt unokabátyjába, Arthur Lindsay-be botlik. Arthur, aki John apjának tönkretétele után lett a hatalmas családi vagyon birtokosa - emiatt némi lelkiismeretfurdalást érezve - megmenti a katonaszökevényt. Az unokafivérek ruhát cserélnek, ám ekkor Arthur csuklóján kattan a bilincs. John a hatalmas vagyon gazdájaként a szomszéd birtokos lányába, Nórába szeret bele. Ám ekkor mindkét Lindsayt bíróság elé állítják. ; A második kisregény a Vér és mahagóni (l.: 9703151) örökérvényű igazságokat tár az olvasó elé, például azt, ha egy nő valamit a fejébe vesz, akkor azon változtatni nem lehet. Ezért aztán az angol titkosszolgálat minden erejére szükség van, hogy segíteni tudjon a makacs leányzón. - A kötet kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást ígér az olvasóknak.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei