Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: 100 csóknak is egy a vége

Könyvismertető

A bohózat a kabarészínpadok leghagyományosabb, egyben legkonzervatívabb műfaja: szigorú szabályai nem sok szabadságot engedtek a szerzőknek. A komikum forrása a félreértés valamilyen formája: legtöbbször egy kisember kerül váratlan helyzetbe, amikor valaki másnak hiszi, mint aki valójában. ; Rejtő a kötetbe válogatott tizenegy bohózat (Gengszter-idill; Rózsa a lovag; A mohácsi vész; Nevessünk!; A jutalomjáték; Cseberből vederbe; A hallgatás; Az oroszlánvadász; Ki a legény a csárdában?; Budapest-Hegyeshalom-Wien; 100 csóknak is egy a vége) mindegyikének remek alaphelyzetet talált ki, s eközben nem lett hűtlen P. Howardhoz sem, mert a párbeszédek némelyike akár Piszkos Fred vagy Fülig Jimmy szájából is elhangozhatna. A kötetet a válogató, Zsiga László a kabaréjeleneteket számbavevő bibliográfiája zárja. - A kabaré sajátos humorát kedvelőknek ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei