Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Budapest 2008. május 11. 16:30
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2011. október 4.
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2012. április 27. 13:51
elvesztette Telotola Szentendre 2013. szeptember 1. 17:31
elvesztette Vörösmarty Mihály Könyvtár Vajta 2015. március 21. 14:46
elvesztette Orsi Győr 2015. március 21. 15:18
megtalálta Kovács Erika Győr 2015. március 31. 12:55
megtalálta Huiber György Győr 2017. május 7. 12:05

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának

Könyvismertető

Nagy Gábor főorvos rendelés közben szívrohamot kap és meghal. Utolsó fél mondata - "Mondják meg Zsófikának." - 11 éves kislányának szólt. Zsófi mindenáron meg akarja tudni a mondat másik felét is. Kinyomozza apja utolsó betegét, aki nem más, mint saját iskolájának barátságtalan portása. Pista bácsi bokatörés miatt éppen ágyhoz kötött. Zsófi - leküzdve rémületét - gondozni kezdi az öreget, aki kezdetben kétbalkezes, de szemfüles gyereket lát benne. A kislány ugyanis senkinek sem árulja el titkát, mert úgy látja - s jól látja -, hogy senki sem érti meg. Legjobban az anyja ismeri félre, aki pedig az elméleti pedagógia tudósa. Az önállóság útját járó gyermek sok izgalmas, szívszorongató és néha megmosolyogtató kalandba keveredik és kever másokat is. A bonyodalmakból végül is általános iskolai tanárnője menti ki. Édesapja csonkán maradt mondatának hiányzó felét pedig új barátai, igazi énjét végre felismerő régi ismerősei, rokonai magatartásában, saját élményeiben és tapasztalataiban találja meg. ; A mindvégig lebilincselő regény gondolatébresztő; milyennek látja a felnőtt a gyermeket és a gyermek a felnőttet; ismeri-e igazán a szülő azt, akit világra hozott; tud-e nevelni az elméleti pedagógus, ha csak könyvből ismeri a gyerekét? - a mű ezekre a kérdésekre keresi a választ. - Szórakoztató és tanulságos olvasmány, amely a 12-14 éves korosztálynak éppúgy ajánlott, mint a felnőtt olvasóknak.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Szabó Magda további művei