Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Budapest 2008. április 10. 21:34
elvesztette Justh Zsigmond Városi Könyvtár Orosháza 2009. április 2. 13:53
elvesztette Libri Budapest 2012. április 19. 14:55
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2012. július 12. 11:11
elvesztette Wass Albert Könyvtár és Múzeum Tapolca 2014. március 21. 09:33
elvesztette Gardteka Gárdony 2015. március 20. 09:03
megtalálta Ili Gárdony vasútállomás 2015. március 20. 19:13
megtalálta Ili Gárdony vasútállomás 2015. március 20. 19:13
elvesztette Ili Gárdony 2015. április 10. 08:01
elvesztette J. Ági Ózd 2016. március 19. 12:55
elvesztette Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár Paks 2017. február 13. 13:27
elvesztette Kozlík Anna Székesfehérvár 2017. március 24. 14:41

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Szabó Magda: Abigél

Könyvismertető

Szabó Magda leányregényei a műfaj legjobb darabjai közé sorolhatók; olvasmányos cselekményvezetés, plasztikus alakformálás, színesen, hitelesen megfestett környezetrajz jellemzi őket. Méltó reprezentánsuk az Abigél, amely már évtizedek óta változatlan népszerűségnek örvend a fiatal olvasók körében, de a felnőtteket is meghódította - különösen azt követően, hogy a nyolcvanas években sikeres tévéfilm készült a regényből. Több kiadása a Csíkos könyvek ifjúsági köntösében látott napvilágot, néhányszor pedig - így ezúttal is - felnőtt kiadásban jelenik meg. ; Az írónő vélhetően önéletrajzi elemekből is építkezett, amikor ifjú hősnőjét, az ellenállási mozgalomban aktív szerepet vállaló Vitay tábornok lányát, Ginát egy távoli város református nevelőintézetébe helyezi. (Szabó Magda tizenkét éven át növendéke volt a debreceni Református Leánynevelő Intézetnek.) Itt peregnek azután a titokzatos események, amelyek középpontjában az intézet kertjében álló, kecses női szobor, Abigél áll, akiről az a legenda járja, hogy mindenkinek segít, aki hozzá fordul.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Szabó Magda további művei