Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Kanizsa József: Sej, haj búzaszár

Könyvismertető

Többedik gyermekkönyvében szól a kicsikhez, a 4-6 évesekhez Kanizsa József. Megtanítja őket a természeti világ "csodáinak", az évszakok sokarcúságának fölismerésére, és mesél nekik a hónapok örök körforgásában élő, de létükért nap mint nap küzdelmet vívó állatokról. A Száll a cinke, a Sej, haj, búzaszár, a Szöszmötöl az ősz, a Jön a tél négy versciklusa végigvezet az esztendőn, majd pedig a magyar népköltészet által ihletett gyermekmondókákkal gazdagítja e tájverseket (Csicsijja). A Bálnahátú Zala ciklus vallomásos lírai darabjai a költő gyermekkorának világába, szülőföldjére repítenek (Csend-harangú falum), megidézik a szeretett, édes szülők alakját (Anyám üzenete; Édesanyám). Különösen kedves, mókás verseket gyűjt egybe a Fut a nincs ciklus, rímjátékokkal, dallamos verssorokkal örvendeztetve meg a gyerekeket. Az Őzhívogató antropomorfizált állatportréi a verseskötet legjobb darabjai. Budai Tibor rajzaiban sok az ötlet, s a gyermeki látásmód is jól érvényesül.
Írta: Könyvtári Intézet

Kanizsa József további művei