Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest 2010. március 25.
megtalálta naki Budapest 2010. március 26. 15:42

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.

Golubeff Lóránt 2016 novemberében
A szenvedelmes kertészt sokáig nem lehetett kapni, de most újra megjelrnt: http://www.alinea.hu/szerzok/karel_capek/a_szenvedelmes_kertesz

Karel Capek: A szenvedelmes kertész

Könyvismertető

Az 1934-ben írott mű 1948-ban jelent meg először magyarul, Nehéz a kertész élete címmel. A szellemes stílusú könyv az amatőr kertészek népes táborának sok munkát, de még több szépséget adó szenvedélyét örökíti meg. "Mi kertészek, mintegy a jövőnek élünk. Mikor kinyílnak a rózsák, arra gondolunk, hogy a következő évben még szebb lesz a virágunk. Minden további év új gyarapodást, új szépséget hoz." Az író e szenvedély hódolóinak soha véget nem érő munkaévét kíséri végig. Az idénynek megfelelő kerti munka szakszerű leírása eszmefuttatásokat is közöl a kertészkedéssel foglalkozókról. Humorral és szeretettel időzik a lelkes kertészek hobbijainál. Szórakoztató elméleteket gyárt a különféle típusokról: a speciális virágfajták mindenre elszánt gyűjtőiről, az egész életükben egy növénnyel kísérletezőkről, a georgina pártiakról, a páfrányfélékre esküvőkről vagy a kaktuszgyűjtés szenvedélyes hódolóiról. A kitűnő, Mayer Judit készítette fordításban kiadott könyv a kertészkedők számára hasznos ismeretekkel szolgál - de elsősorban a humorkedvelőknek, a jó irodalom élvezőinek kellemes olvasmány.
Írta: Könyvtári Intézet

Karel Capek további művei