Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Kurt Vonnegut: Macskabölcső

Könyvismertető

Néhai Felix Hoenicker, a Nobel-díjas tudós, az atombomba egyik "atyja" halálakor az atombombánál is pusztítóbb találmányt hagyott három, testileg-lelkileg többé-kevésbé torz gyermekére: a szuperjeget, amelynek egyetlen szemernyi kristálya a világ minden vizét képes pillanat alatt befagyasztani. John, a regény elbeszélő hőse újságíróként kezdi felderíteni a Hoenicker család előéletét, aztán váratlan körülmények között mindhármukkal összetalálkozik, amikor riportútra megy egy Karib-tengeri apró, koldus- szegény szigetországba, San Lorenzóba. A szigeten együtt van a latin-amerikai diktatúrák minden szörnyűsége, a lakosságnak egyetlen vigasza és reménye marad, a vallás: a bokononizmus. Bokonont, a prófétát és híveit látszólag könyörtelenül üldözik, valójában a szigeten mindenki bokononista, s a könyvet át- meg átszövik a bokononi "bibliából" származó versikék, a humoros-melankolikus "kalipszók". (Bokonon egyébként rendkívül bölcs, modern próféta, eleve felhívja rá a figyelmet, hogy minden, ami könyvében található, az foma = ártalmatlan hazugság.) A regény példabeszéd erejű világkatasztrófával zárul, melynek túlélői részben - az amerikaiak - mit sem okulnak a történtekből. Az eredetileg 1963-ban megjelent regény az író talán legkeserűbb, mégis legszellemesebb műve: sci-fi köntösbe öltöztetett, swifti erejű és keserűségű, ugyanakkor ellenállhatatlanul mulatságos szatíra, amely azért felvillantja a remény és az emberség sugarát is. - Minden felnőtt olvasónak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Kurt Vonnegut további művei