Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Frank Herbert: Lélekvadász

Könyvismertető

Az Amerikában játszódó történet főhőse az indián származású Charles Hobuhet, aki antropológia szakot végzett az egyetemen. Szörnyű tragédia hírére érkezik haza falujába: húgát, Janiktaht a "fehér" favágók bestiális módon megbecstelenítették. A lány nem tudja feldolgozni a vele történt borzalmakat, ezért vízbe öli magát. Charles - a tragédia hatására - tudathasadásos állapotba kerül, s elhatározza, hogy az ősi indián rítus szerint egy ártatlan gyermeket áldoz fel azért, hogy húga lelke békében nyugodjon az "örök vadászmezőkön". A fiatal férfi a "Hat Folyó Tábor" vezetője a nyári szünidő alatt, terve végrehajtásához itt szemeli ki David Marshallt, az államtitkár fiát. A tizenhárom éves kisfiú mindenben engedelmeskedeik az indián "Főnök" parancsának, ám egyre nagyobb félelemmel veszi tudomásul, hogy itt már nemcsak játékról van szó. Furcsa barátság szövődik kettejük között, amikor az antropológus magával hurcolja a hegyekbe, mert bár David fél a "Fönök"-től, valami ismeretlen erő mégis a férfi mellett tartja. Tskanay, Charles szerelme tudja, hogy barátja mire készül, ezért valósággal megerőszakolja Davidot, azt remélve, hogy a fiú így már nem lesz méltó az áldozat bemutatásához. Ám mindez nem segít, és a tragédia bekövetkezik. Mindvégig érdekfeszítő, nem szokványos történet.
Írta: Könyvtári Intézet

Frank Herbert további művei