Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Pelham Grenville Wodehouse: Viharos idő

Könyvismertető

A fanyar humoráról ismert író regényében valódi és ál-lordok, ladyk, mafla unokaöcsök, viruló és férjhez menni kívánó ifjú hölgyek fergeteges komédiázásának lehet tanúja az olvasó. ; Sue Brown kóristalányt heves érzelmek fűzik az ifjú Fish lordhoz, ám az angol arisztokrata család akadályozza egybekelésüket, mígnem Galahad bácsinak - saját ifjúkori botlására emlékezve - megesik a szíve a fiatalokon. A bácsi "Visszaemlékezések" című memoárjának kiadására készül. A Mamut Kiadó szerződést kötött a könyv megjelentetésére - megsejtvén a sikert -, ám a lord hirtelen visszalép a könyv kiadásától. Ekkor megindul a harc a kéziratért: van aki azért akarja megkaparintani, mert fiatal éveinek huncutságai abban vannak dokumentálva, mások a hatalmas kiadói haszon reményében próbálják megszerezni. Mindebből számos komikus helyzet adódik, s ekkor lép színre Pearcy Bilbeam nyomozó, aki egy másik ügyben is érdekelt, a Lord Emsworth tulajdonában lévő anyakoca, "Blandings Császárnője" mellett teljesít őrző-védő szolgálatot, mert az ezüstérmet nyert "ő kocasága" felbecsülhetetlen értékű kincset jelent gazdájának. A fergeteges kavarodásban végül a "Császárnő" jóízűen megeszi a páratlan értékű kéziratot. A pénzsóvár ügyeskedők lógó orral távoznak, a fiatalok pedig - a rangkülönbség ellenére - boldogan kötnek házasságot. - A hamisítatlan angol humor minden vidámságra vágyó olvasónak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Pelham Grenville Wodehouse további művei