Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Edgar Wallace: A fekete kísértet

Könyvismertető

Különleges események színhelye az angliai Fossaway Manor, a Chelford grófok ősi kastélya. A birtok ura és örököse, Harry megszállott módjára kutatja régi, megsárgult könyvekben a birtokon elrejtett aranykincs és a - képzelt - betegségeire gyógyírt jelentő életelixír nyomait, s igencsak elhanyagolja menyasszonyát, Leslie Gine-t. Csoda-e, ha a kisasszony jobban vonzódik a lord gyakorlatias és igencsak jóképű, ám vagyontalan öccséhez, Dickhez? Pedig a házasság igen fontos lenne a lány fivérének, Arthur Gine ügyvédnek, aki a család minden vagyonát - így Leslie örökségét is - elvesztette. Ugyancsak szemet vet a lányra Arthur munkatársa, Fabrian Gilder, aki a szorult helyzetbe került fivér zsarolásával próbálja megszerezni Leslie kezét. Mindeközben fel-feltűnik a birtok környékén a fekete kísértet, s velőtrázó üvöltéssel riogatja az ott lakókat. Hamarosan haláleset is történik, majd eltűnik Harry, később Leslie is, úgyhogy bőven akad dolga a kastélyba meghívott kitűnő nyomozónak. Ám mégsem ő, hanem az ugyancsak a kincs után kutató volt titkárnő, Mary Wenner vezeti nyomra a bátyját és a Leslie-t kereső Dicket. Végül fény derül a család múltjában rejtőző szomorú titokra is.
Írta: Könyvtári Intézet

Edgar Wallace további művei