Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Ken Follett: A függöny lehull ; Az űrt járt ikrek

Könyvismertető

A kötetben két kisregény található. A függöny lehull című történet főszereplője két kamaszfiú, Mick Williams és Randall Izard egy lapkiadónál dolgoznak, reggelenként együtt hordják ki az újságokat. Egyik nap Mick édesanyja elpanaszolja a fiúknak, hogy a lakásukból ki kell költözniük, mert valaki a házuk mögött lévő elhanyagolt filmstúdiót megvette, és szállodát akar építeni a telekre. A két fiú nyomozásba kezd, s rájönnek, hogy a filmstúdió vevője valójában a városszerte keresett bankrabló banda főnöke, és az "Álruhás Banda" tagjai a filmstúdiót arra használják, hogy falai között elmaszkírozzák magukat. A két fiú leleplezi a betörőket, akik lakat alá kerülnek, Izard édesapja pedig rendbehozatja és működtetni kezdi a filmstúdiót. ; Az űrt járt ikrek című kisregény ikerpárja Fritz és Helen Price a Napfényes Panoráma panzióban nyaralnak. Unokatestvérük, Jonathan is megérkezik, majd beállít egy Grigorian nevű úr, aki a gyerekek nagybácsijának mondja magát. A bácsi elviszi hármukat kis farmjára, ahol csodálatos dolgok történnek velük. A nagybácsi ablaktalan házáról kiderül, hogy űrhajó, mely a gyerekeket egy idegen bolygóra viszi el. - Mindkét történet kamasz fiúknak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Ken Follett további művei