Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: Jó üzlet a halál (+ A Sárga Garnizon + Vér és mahagóni)

Könyvismertető

A kötet Rejtő Jenő három kisregényét tartalmazza. A Jó üzlet a halál vélhetően kevéssé ismert az olvasók előtt, mert az 1938-as kiadás óta most jelenik meg először. Főszereplője Tom - a jenki matróz - Fülig Jimmyhez hasonló figura, aki Honolulutól Batáviáig otthonosan mozog a kikötők világában. A biztosabb megélhetés reményében elszegődik az Új Amszterdami Rt.-hoz, ahol tisztességes munka mellett gyors meggazdagodást igérnek a jelentkezőknek. Ezek után pottyan egy ház tetejéről Tom fejére a csinos Elly, aki láthatóan menekül valaki elől. A fiatalok egymásba szeretnek, s Tom végül fényt derít az Rt. piszkos üzelmeire is. A Sárga Garnizon főhősének elege lett a légióból, ezért egy vödör segítségével kereket old, hogy a szökött légionisták államába érve leleplezzen egy összeesküvést, nagy szolgálatot téve ezzel hazájának. A harmadik kisregény, a Vér és mahagóni örökérvényű igazságokat tár az olvasó elé, például azt, ha egy nő valamit a fejébe vesz, akkor azon változtatni nem lehet. Ezért aztán az angol titkosszolgálat minden erejére szükség van, hogy segíteni tudjon a makacs leányzón. A kisregények Rejtő java írásai közé tartoznak - kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást ígérnek az olvasóknak.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei