Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Falus Iván: Bevezetés a pedagógiai kutatás módszereibe

Könyvismertető

A hatalmas terjedelmű, igen gondosan felépített és kidolgozott program alapján felépülő kötet magyar nyelven először foglalja össze a pedagógiai vizsgálódások során alkalmazható kutatási módszereket, eljárásokat, a kutatás során használható eszközöket és megközelítésmódokat. ; Elsőként a metodológiai kérdéseket - köztük a kutatás általános módszertani (többek közt ismeretelmélet) kérdéseit - tárgyalja, majd a gyakorlati munka fázisait veszi szemügyre: a szakirodalom tanulmányozásának, a korszerű információkereső rendszerek felhasználásának kérdéseit, a pedagógiai kísérletekkel kapcsolatos problémákat, a deduktív, illetve az analitikus kutatás eszközkészleteit. Külön minuciózus pontossággal megírt rész foglalkozik a kutatás során alkalmazható eszközökkel, módszerekkel (megfigyelés, kikérdezés, szociometriai módszer, pszichológiai tesztek, tudásszintmérő tesztek, tartalomelemzés stb.). A legtöbb - nem pedagógiai - szakismeretet követelő leíró, matematikai és statisztikai módszerek is külön fejezetekben kaptak helyet, amelyeket kutatások eredményeivel kapcsolatos tennivalók (értelmezés, megfogalmazás, közlés) ismertetése zár le. - A kötet nemcsak a pedagógiai kutatással hivatásszerűen foglalkozók számára nélkülözhetetlen, jó hasznát veheti minden gyakorló pedagógus is, hiszen valamilyen módon (egy-egy felmérés, jelentés, pályázat, beszámoló stb.) mindegyikük szembesül a pedagógiai kutatás elvégzésének kívánalmaival.
Írta: Könyvtári Intézet

Falus Iván további művei