Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Vágó Zsuzsanna: A láthatatlan világ

Könyvismertető

Kisebb részben a magyar, nagyobbára a világirodalom bölcs, az élet végső kérdéseit feszegető aforizmáiból készített válogatást Sarah McWalley álnéven Vágó Zsuzsanna. Korábbi gyűjteménye (l.: A szív törvényei, 9622216) a férfi és a nő kapcsolatára, a két nem kölcsönös boldogságkeresésre vonatkozó maximák foglalata volt; ez a kötet az ember születéstől halálig tartó sorsútjáról és közösségi tapasztalatairól megfogalmazott magvas gondolatok tárháza. Kiindulópontja az a Pascaltól származó idézet lehet, mely szerint "Az emberek leleményei évszázadról évszázadra haladnak. A világ jósága és gonoszsága általában ugyanaz marad." Ilyen értelemben szólnak a bölcs mondások az életút kiszámíthatatlanságáról, a szabadság határairól, a történelemről, az erőszakról, az államról, a hitről és a gondolkodásról - azaz Jó és Rossz küzdelméről. Szerzőik között legtöbb a világirodalom jelese (Emerson, Anatol France, Lev Tolsztoj, Shakespeare, Cervantes stb.), illetve nagy magyar író (Jókai, Kassák, Füst Milán); akad köztük reneszánsz polihisztor (Leonardo da Vinci), filozófus (Kierkegaard, Marx, Kant, Nietzsche stb.) és újságíró-szerkesztő (Osvát Ernő, Feleki László). A gyűjtemény inkább otthoni böngészésre, elmélkedésre vagy ajándékozásra - tehát magánhasználata való.
Írta: Könyvtári Intézet

Vágó Zsuzsanna további művei