Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Koppantó Frigyes Szigetvár 2010. augusztus 14.
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2011. május 25.
elvesztette Klubkönyvtár Városföld 2012. március 23. 10:07
megtalálta Simári Patrik városföld 2012. március 23. 13:34
elvesztette Regnum Marianum Plébánia Könyvtára Budapest 2013. március 22. 09:30
elvesztette ÓMI Városi Könyvtár Ózd 2013. március 22. 09:35
megtalálta virág Ózd 2013. március 26. 22:32
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2016. március 11. 08:49
elvesztette tigkonyvtar Gödöllő 2016. március 16. 13:27
elvesztette Justh Zsigmond Városi Könyvtár Orosháza 2016. március 18. 12:19
elvesztette lenolaj Szabadka 2016. március 22. 13:01
elvesztette Gardteka Gárdony 2017. március 23. 15:43

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Eric Knight: Légy hű magadhoz

Könyvismertető

Az egyik legjobb háborús regény a második világháború elején játszódik Angliában. Nem a front első vonalának borzalmait ábrázolja naturális eszközökkel, hanem a háborúba kényszerült, védtelen ember lelki szenvedéseit mutatja be, az élet és halál nagy kérdéseit boncolgatja. Főhősei: Clive, egy szabadságos katona és szerelme, Prudence, a katonai segédszolgálatos lány. Clive átélte a dunkerque-i menekülés szörnyűségeit, amelyeket képtelen elfelejteni. Ébren és álomban egyaránt az ott történtek foglalkoztatják, éjszakákon át ezeket meséli a lánynak. Prudence nagy megdöbbenésére kijelenti, hogy a maga részéről befejezte a harcot, nem hajlandó visszatérni a frontra, pedig a fasizmus elleni háborút igazságosnak tartja. Újra meg újra nekifog, hogy valamiképpen feloldja ezt a dilemmát, de minden kísérlete kudarcba fullad, mert hiszen nemcsak a regény hőse, hanem az írója sem ismeri a helyes választ. ; A szerelmi történettel párhuzamosan Knight bemutatja a háború első éveinek angol társadalmát, az eszmék és gondolatok zűrzavaros kavargását. A lebilincselően izgalmas és ugyanakkor mélyen szántó, gondolatébresztő regény - minden felnőtt olvasónak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Eric Knight további művei