Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Gödöllő 2008. május 28. 10:25

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: Piszkos Fred a kapitány

Könyvismertető

Ha Fülig Jimmy nagy feledékenységében nem hagyja kését egy matrózban egy kiadós kocsmai rendcsinálás után, valószínűleg nem kerül a Honolulu Star fedélzetére, mégpedig nappal pincérként, éjjel mint fűtő. Így azonban üzleti ügyei érdekében ópiummal kellett mérgeznie az utasokat. Ez viszont felettébb kellemetlenné vált, miután egy utas meghalt. Fülig Jimmy ekkor szerepet cserél egy "inkognitó" nevű, szokatlan ruhadarabban utazó fiatal királlyal, aki tanulmányútra indul az alvilágba (elég nehezen talál oda), s oktatásként annyit kap hősünktől, hogy jó, ha az ember magához ragadja a kezdeményezést, de nem árt, ha egy söröskancsót vagy egy széklábat is. Fülig Jimmy pedig - miután gondosan becsomagolja a hajófenéken potyautasi minőségben tartózkodó Piszkos Fredet - elmegy uralkodni. A Boldogság szigeteken azután pertut iszik alattvalóival, mezítláb tartja a koronatanácsot, és semmi szín alatt nem akar egy új törvényt "bepikkelyezni", de egyébként kitűnően megállja a helyét. A kötet végére az is kiderül, hogy ha Piszkos Fred megszabadul a nevétől (vagyis megmosakszik), Theodornak hívják, s nem más, mint - de ez teljességgel lehetetlen.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Rejtő Jenő további művei