Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Sue Atkinson: Kiút a depresszióból

Könyvismertető

A depresszió a modern társadalmak népbetegsége. Az állandó stresszhelyzetekkel teli életben, a kihívásokkal szemben bizonytalan, önbizalomhiánnyal küszködő ember könnyen válhat szorongóvá és kétségbeesetté. Ha ez a hangulat, kedélyállapot tartóssá válva elhatalmasodik, depresszióról beszélünk. A szerző jól ismeri ezt az érzést, mert - mint az a bevezetőből kiderül - maga is tíz évig szenvedett a neurózis szorításában. Hatalmas akarással és külső segítséggel végül sikerült kijutnia ebből az állapotából. Könyvében a kivezető útnak a stációival ismerteti meg az olvasókat, remélve, hogy tanácsai hasznosak lesznek a rászorulók körében. ; Először is azt kell tisztáznia a betegnek, miért került mélypontra, mert így könnyebb megtalálni a kivezető utat, amelyet sziklamászáshoz hasonlít Atkinson. Ezek után a képzeletbeli sziklamászáshoz ad tanácsokat; mi az, amit vigyünk (változtatásra való hajlandóság, egy jó barát vagy terapeuta, orvos, lelkész, aki meghallgat minket), mi az, amit ne vigyünk (negatív gondolkodásunkat) az útra. Ha elindultunk, kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor úgy érezzük, nem bírjuk tovább, ekkor kell átvészelni az elviselhetetlent, melyhez a kötet javaslatokat ad. Végül fel kell állni és újrakezdeni, hogy feljussunk a hegy tetejére. A kötet fejezeteit híres emberektől vett idézetek és a Biblia sorai tagolják, a szerző vallásos érzülete okán. - Elsősorban a hívő vagy a hitre fogékony érintetteknek és érdeklődőknek ajánlható a kötet.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Polcokon