Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Ráckeve 2008. március 27. 18:34
elvesztette Anonymus Budapest 2008. április 4. 13:11
elvesztette Anonymus Pécs 2009. február 22. 10:53
megtalálta kisjegyzet Pécs 2010. július 14. 22:37
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2011. május 25.
elvesztette zsozi Szeged 2015. március 20. 15:29

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: A fehér folt

Könyvismertető

A fehér folt úgy indul, mintha Rejtő Jenő ezúttal komoly regényt kívánt volna írni. Hosszan szól azokról az Afrikában található területekről, amelyek még elkerülték a gyarmatosítást, de óhatatlanul ki vannak téve a fehérek kapzsiságának. A történetbeli Lungaországot kiszemelték már maguknak az angol üzletemberek. A franciák és olaszok minden elképzelhető diplomáciai manőverrel megakadályozzák, hogy az angolok behatolhassanak területére. A mű egyik főszereplője, Halley, a milliárdos azonban szerződést köt Lungaország királyával, hogy olajat kutathasson. A távlati - gyarmatügyi minisztériummal egyeztetett - terv az, hogy Halley fehér munkatársait a négerek le fogják mészárolni, így megfelelő ürügy lesz az angol beavatkozáshoz. A ravaszul és kegyetlenül kiötlött tervezetbe azonban zavaró momentumok keverednek. És itt kezdődik a már igazán rejtői regény. Halley szépséges, vonzó, de szerfölött önfejű lánya, Lilian megszökik a szülői házból, nem kíván az apja választotta vőlegényhez hozzámenni. Kalandos szökése közben természetesen Lungaországba kerül, ahol éppen kibontakozóban van a harc, fehérek és feketék vére folyik az előzetes terv szerint. Mindeközben egy magándetektív csetlését-botlását kísérhetjük figyelemmel, akit Halley szökött lánya megfigyelésére fogad fel. A regény végül is három szálon fut: egyrészt Halley és a gyarmatosítók rémtetteit követhetjük, másrészt Lilian kalandozásait a nem gyenge nőnek való terepen (miközben persze beleszeret egy daliás, humánus angol katonatisztbe), harmadrészt pedig a magándetektív tudósításait olvashatjuk a világ szinte minden olyan részéről, ahol Lilian nem található.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Rejtő Jenő további művei