Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Agota Kristof: Trilógia

Könyvismertető

A trilógia első része, A nagy füzet (900682) önállóan már megjelent. A füzetnapló - a főszereplő ikrek - Lucas és Claus háború alatti fejlődésének a rajza. Az embertelen időkben ők maguk is brutálissá válnak, érzéketlenek lesznek, s később céljaik elérésében nem válogatnak az eszközökben. A háborúban meghal az édesanyjuk, s amikor apjukkal nyugatra akarnak szökni, a férfit lelövik, s holttestén keresztül a nagymama Clausszal szökik át a szabad világba. A bizonyíték című második rész Lucasának napjai az ikertestvére utáni vágyakozással, várakozással telnek, s alig figyel a körülötte zajló változásokra. Néhány új barátság, (Clara, Peter, Victor, Michael), majd Jasmine és annak törvénytelen, nyomorék kisfia jelentik életében az örömet. A kisfiú, Mathias szeretetének fényében Lucas újraértékeli addigi életét. Könyvesboltot vásárol, s az eseménytelen hétköznapokban Mathias jelenti számára az életet. Amikor a kisfiú meghal, végleg elveszti egyensúlyát, ám élnie kell. A trilógia A harmadik hazugság című részében végre megnyílik a határ, és Lucas ikertestvére, Claus hazatér. A történetben egymásra csúsztatott idősíkokkal, a képzelet és valóság játékával érzékeltetve válik világossá, hogy a két fiú 1945-ben, elválásukkor nevet cserélt. Így mindketten élhették a saját és egyben az elválaszthatatlan testvér életét is, melyről Claus így szól "Úgy írtam, ahogy történt, illetve ahogy szerettem volna, hogy történjen". Agota Kristof regénye érdekes látlelet a korról, melyben élünk, s arról, hogy válhat az ember a körülmények hatására már-már érzéketlenné minden igaz emberi érték iránt. A történetet az író mély humanizmusa, a hősei sorsáért érzett aggódás hatja át, s kiváló stílusa emeli a modern próza értékei közé. - A modern irodalom kedvelőinek ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Agota Kristof további művei