Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Stephen King: Nem jön szememre álom

Könyvismertető

Az öreg Ralph Roberts özvegyen marad. Ettől kezdve álmatlanságban szenved, s különös látomások gyötrik; az emberek körül fényburkokat lát, melyekből hosszú zsinór mered felfelé, s akinél ez meg van csonkítva, az az ember hamarosan meghal. Szomszédja, Ed Deepneau majdnem halálra veri feleségét, s amikor Ralph ezért szól neki, a férfi homályosan utal a "kis doktorra" és a "Bíbor királyra", akiknek hatalmába került. Ralphon közben furcsa változás megy végbe: fiatalodni kezd, ráncai kisimulnak, haja ismét fekete lesz, s beleszeret egy özvegyasszonyba, Loisba, akinek hasonló látomásai vannak. S ettől kezdve a Derryben játszódó kisvárosi történet szinte észrevétlenül siklik át a legvadabb misztikumba. Ralph és Lois találkoznak a "kis doktorral", aki a "Tervszerű" végrehajtója, élet és halál ura, s azoknak vágja el zsinórját, akiknek földi életük letelt. A doktortól azt is megtudják, hogy a világ a "halálra várók" különböző szintjeiből áll. Ralph és Lois megtanul e szintek közt mozogni, s természetfeletti képességeik révén megakadályoznak egy merényletet. Ralphnak azonban életét kell adnia azért, hogy a földön helyreálljon az egyensúly. King igazi "profimunkája" ez a regény - rajongói biztosan keresni fogják.
Írta: Könyvtári Intézet

Stephen King további művei